Monday, August 20, 2018

Pernille Rosfjord - SVEV

Tittelen på utstillingen SVEV henviser til betydningen av det lette svevende- men sterke som vi blandt annet finner i seil, vind og vinger. 



Pernille Rosfjord viser arbeider med skulptur og installasjon - og er opptatt av lyset som svever rundt, der farger og valører oppstår i skyggene. Kunstneren tar i bruk det matematiske strenge formspråket og balanserer det lett og ledig i arbeidene, som består av komplekse og sammensatte rette former som skaper kontrastene i arbeidene. Ved bruk av geometriske grunnformer, linjer, flater og plan satt sammen i forskjellige vinkler skaper hun organiske former laget av finerplater som er hvitbeiset - der årringene som skinner igjennom kan minne om hud. 
Hennes nye arbeider minner om et seil eller kanskje en sommerfuglvinge som svever med vinden og bruker vindkraft uten å forurense. En form som reiser seg opp,
full av luft og kraft - sterk men skjør.

Pernille Rosfjord (f.1970) har en Ba Degree Fine Art, fra UWE Bristol og Hovedfag fra Institutt for Farge, SHKS Oslo. Etter uteksamineringen i 1995 har hun hatt en rekke separatutstillinger i bl.a  Mandal Kunstforeing, Galleri 1 Bergen og BOA Oslo. Hun har deltatt på kollektivutstillinger som Østlandsutstillingen, Haugar Vestfold Kunstnersenter, Lørenskog Kunstforening, Novemberutstillingen Drammen og Norsk Skulpturbiennale i Vigelandsmuseet 2015 - har fått en rekke stipender og er innkjøpt av Norsk Kulturråd.

www.pernillerosfjord.com

No comments: