Thursday, December 07, 2023

JULEUTSTILLING 7. - 21. DESEMBER 2023


Velkommen til juleutstilling i Oslo Prosjektrom

7. – 21. desember 2023

Torsdag kl 14 - 18 lørdag og søndag 12 - 16 

 

Mil Imeraj

Eva Bjørkvold

Bente Tømmerås

Marit Heggenhougen

Maya Jones

Simone Bredfeldt

Eva Fagerli Sæthren

Bjørg Gammersvik

Sonata Steen

Eli Helgheim

August Albert Sebastian Berntsen


Søndag 10 desember er galleriet åpent til klokken 17.00

Da er vi en del av Lysløypa til ulike kunst og kulturarrangementer på Grønland  i samarbeid med  Nabolagshuset og Kirkens Bymisjon

Platousgate 18   0190  Oslo

Tlf 99322597



                                                                                                                          


Monday, November 06, 2023

The Persistence of Technology med kunstnerduoen Tian Miller og Maya Jones

Velkommen til utstillingsåpning 

torsdag 9. november kl. 18:00 

I denne utstillingen tar kunstnerduoen Tian Miller og Maya Jones opp folks forhold til smarttelefonen. Kontrasten mellom samfunnets fokus på effektivisering og håndarbeidets langsomme prosess opptar denne duoen, og de ønsker å kommentere hvordan teknologien har skapt distraksjoner og tap av fokus blant folk. Forskjellig typer håndverk som snekring, broderi samt søm kombineres derfor med moderne teknologi i installasjoner og bilder. Gjenbruk er viktig, og humor benyttes for å balansere alvoret.

Tian Miller (f. 1971)

I Tian Millers kunstnerskap er gjenbruk samt fokus på håndarbeid en viktig motivasjon. Hun ønsker å belyse verdien i materialer som har blitt vraket på grunn av alder, stand eller utseende, og gi disse nytt liv.  Den industrielle revolusjonens innmarsj har fjernet all personlighet i det som skapes. Denne prosessen akselererer fortere og fortere, derfor har det vært viktig for kunstneren å trekke frem håndarbeid som en motvekt til dagens utvikling.

Tian Miller bor og arbeider i Oslo og har sin utdannelse fra Glasgow School of Art (Skottland) og Kunstakademiet i Trondheim (NTNU).  Hun har hatt en rekke kunstneropphold, blant annet i Risør, Düsseldorf (Tyskland), Laxarby (Sverige) og ved Søndre Green gård i Krødsherad, og har stilt ut ved blant annet Babel Visningsrom for kunst, Galleri Ask, Risør kunstpark, Trøndelagsutstillingen 2010, Glasgow Project Room (Skottland) og Atelier Am Eck (Tyskland).  

Maya Jones (f. 1970)

Gjennom sitt kunstnerskap har Maya Jones fokusert på identitet og sitt forhold til samfunnet rundt seg. H seg. Hun arbeider med grafikk, maleri, foto, performancefilm, tekstil og installasjon.

Maya Jones bor og arbeider i Sverige og har sin utdannelse fra Oslo Tegne og Maleskole - og samarbeider med ulike kunstnere i Oslo på ulike prosjekter. Hun har deltatt på en rekke gruppeutstillinger, som Queer Spirit, en gruppe- / vandreutstilling som ble vist en rekke steder, som Stiklestad, Sandefjord kirke, Kulturkirken Jacob. Hun deltok på utstillingen Skape(t) Oslo Bymuseum, PrideArt DOGA og PrideArt på Youngstorget, og har deltatt på duo utstillingene Hecartism med Simone Bredfeldt og Identity med Neoyookaï.                     I 2018 hadde Maya Jones separatutstillingen Transdimensional i Oslo Prosjektrom

Åpent:  torsdager kl. 14-18, lørdager/søndager kl. 12-16 t.o.m. 26. november  

Adresse: Platous gate 18, 0190 Oslo

Kontaktinformasjon:                                                                                                                

Maya Jones: mayawestlyejones@outlook.com Tlf: 

(+47) 41 24 44 03                              

Tian Miller: tianmiller@hotmail.com 

Tlf: (+47) 97758239                                                  

Oslo Prosjektrom: eva.fagerli.saethren@gmail.com   

www.osloprosjektrom.blogspot.com 

Tlf: (+47) 99322597


                                      

 



Thursday, September 28, 2023

«Havet lever fint uten oss» med Inger-Johanne Brautaset og Gudrún Gunnarsdóttir 5.-29. oktober 2023

Velkommen til åpning 5. oktober 2023 klokken 18

I utstillingsprosjektet «Havet lever fint uten oss» med Inger-Johanne Brautaset og Gudrún Gunnarsdóttir ønsker kunstnerne å diskutere utnyttelse- og forurensingen av havet og fjordene våre, og hva dette har å si for klimaet og levekårene for oss- og våre etterkommere.

De ønsker her å sette søkelyset på Oslofjorden, de store problemene med forurensing, og hva dette har å si for plante- og dyrelivet. Norske marinebiologer har pekt på hva dumping av giftig slam har å si for miljøet i fjorden og har pekt på at problemene er sammensatt med: «avløp med fosfor og nitrogen, avrenning av næringsstoffer og jordpartikler fra jordbruket, miljøgifter, nedbygging og utfylling strandsonen, tråling og overfiske». Mikroplast i havet har gått inn i næringskjeden og en finner dette helt til Arktis. I ni av ti sjøfugler finner forskere plast i magesekken. Planktonet i havet produserer over halvparten av oksygenet vi puster inn, og det har lenge vært snakk om å borre etter olje i iskanten i nord - der de største forekomstene av plankton finnes. Dør planktonet blir jorda ubeboelig.

Inger-Johanne Brautaset                                    Microplast V  2021 

Inger-Johanne Brautaset bor og arbeider i Bergen og har sin utdannelse fra SHKS Oslo, BKS

Bergen og Vestlandets Kunstakademi Bergen i tekstil/fiber. Hun har bl.a. mottatt 3 årig arbeidsstipend, GI, Vederlagsstipend, BK Hjelpefond og stipend fra Norsk Kulturråd.

Kunstneren er innkjøpt til en rekke private- og offentlige samlinger som Trondheim Kunstmuseum, Norsk Kulturråd og Bergen Kommune.

Spor etter levd liv og tidligere kulturer har vært hovedtema i hennes arbeider over flere år. Dette har ført til en rekke utstillinger i inn- og utland som Kunstnerforbundet Oslo, National Museum of Fine Art Amman Jordan, Trondheim Kunstmuseum, National Museum of Fine Art Kaunas Litauen og Kunstbanken, Hedmark Kunstsenter Hamar.

Gudrún Gunnarsdóttir                                          Havet

Gudrún Gunnarsdóttir bor og arbeider i Reykjavik, Island og er utdannet som vever- og tekstildesigner i Danmark. Hun har i de siste 10-15 årene primært satt søkelys på å arbeide med tråden som utgangspunktet for sitt kunstneriske utrykk - som tredimensjonale tegninger. Gudrún har hatt 27 separatutstillinger og har deltatt på utallige gruppeutstillinger både på Island og i utlandet. Hun har undervist på Det Islandske Kunstakademi og hennes verker finnes på de fleste store museene på Island, blant annet National Gallery og Reykjavik Kunstmuseum.

I utstillingsprosjektet “Havet lever fint uten oss” arbeider Gudrún med plasten som finnes i havet, der utallige underlige plastformer beveger seg over alt i verden. Det er disse formene og plastuhyrene Gudrun prøver å utrykke på sin kunstneriske måte.

I arbeidet med utstillingen har kunstnerne hatt felles lesning av «Havboken» skrevet av Morten Strøksnes, som også har skrevet teksten «Når fisk drukner» til kunstnernes publikasjon om prosjektet, som tidligere er vist i Oseana Kunst- og Kultursenter Os i Vestland og LÁ Art Museum Hveragerdi Island, Utstillingne i dette prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd, Norsk-Islandsk Kulturfond og Muggur SÍM Reykjavík, Island.

Denne utstillingen er støttet av Bildende Kunstneres Hjelpefond.

Åpningstider:  torsdager 14 - 18  lørdager og søndager 12 - 16

Les mer om kunstnerne her:

www.inger-johanne.brautaset.no

Friday, September 08, 2023

TWISTED AND RUSTY med LILL YILDIZ YALCIN

Lill Yildiz Yalcin - Second Skin 2022 
Foto: Øystein Thorvaldsen

Velkommen til vernisage Torsdag 14. september klokken 17 - 20 og åpning av separatutstillingen ‘Twisted and Rusty’  hvor Lill Yildiz Yalzin viser helt nye arbeider. 

Utstillingen står til den 28.september 2023.

Lill Yildiz Yalcin (f. 1981) er fra Oslo og jobber hovedsakelig med skulptur og installasjon, med et performativt utgangspunkt. Arbeidene hennes tematiserer offentlig rom, institusjonell kritikk og sosial økologi. Med resirkulerte materialer og en forkjærlighet for armeringsjern og konstruksjonsmaterialer, knytter hun hverdagsliv til aktuell politisk dagsorden.

Kunstneren har stilt ut jevnlig siden 2006, har deltatt på en rekke gruppeutstillinger både i- og utenfor Norge - og har kuratert utstillinger siden 2017. I tillegg har Lill Yildiz lang arbeidserfaring innenfor ulike kulturinstitusjoner og musikkfestivaler. Hun mottok blant annet KORO’s studentpris for 2022,  er kjøpt inn av flere private samlere og er medlem av UKS og NBK.

Følg gjerne Lill Yildiz på instagram:  @frk.yildiz

Åpningstider:  torsdager og fredager kl 16-19 - lørdager og søndager kl 13-16

Kontaktinformasjon:

Oslo Prosjektrom, Platous gate 18 0190 Oslo  

Tlf 99322597

www.osloprosjektrom.blogspot.com


Oslo Spa VII

Da er Oslo Spa VII over for i år. Tusen takk til alle kunstnerne som deltok - og ikke minst JameOne som initiativtaker og kurator. I år har det vært rekordstort publikumsbesøk gjennom hele utstillingen, så takk til alle dere som fant veien til årets utstilling. Dette prosjektet er vi veldig glade for at er en del av Oslo Prosjektroms utstillingsprogram hvert år, og august 2024 er selvfølgelig avsatt for Oslo Spa igjen.

Monday, May 29, 2023

MOMENTS med Nina Havn 1. – 18. Juni 2023 Velkommen til åpning 1. juni kl 18-20

Nina Havn (1958) er født og oppvokst i Bergen, men bor og arbeider i Oslo. Hun arbeider både i et abstrakt- og figurativt formspråk med utgangspunkt i natur- og organiske former.
Nina Havn har bakgrunn fra Visuell Kommunikasjon med Illustrasjon og har arbeidet som billedkunstner på heltid fra 2009. Kunstneren er tilknyttet Galleri Kunsthuset Wendelboe i Bergen og har vært elev hos billedkunstner Dag Lydersen (2013-22) og skulptør Marit Krogh (2019-22) I Oslo Prosjektrom viser Nina Havn malerier av naturens organiske former som abstrakte organiske øyeblikk. Kunstneren ønsker å formidle flyktige øyeblikk gjennom farger og kraften i landskapene vi alle omgir oss med, og hvor vi kan møte oss selv. Nina Havn har hatt en rekke separat- og kollektive utstillinger i utvalg: separatutstilling i Kunsthuset Wendelboe Bergen, Galleri H12 Oslo, Galleri Holmsbustuene, Galleri Bekkjarvik og Galleri Point Oslo, og har deltatt på en rekke kollektive utstillinger i bla Galleri A Oslo, Galleri Ramfjord Oslo, Internasjonalt Maleri Kunstsymposium Austevoll, Oslo Prosjektrom og Galleri Bakerikafeen Tysnes. Kunstneren har gjort flere større utsmykningsoppdrag og er kjøpt inn av private og offentlige bedrifter som Nor Tekstil AS Bodø, Bekkjarvik Torg AS Austevoll, Norden Maritime AS Os, Aker Solution og Sub Sea Bergen. Åpningstider i perioden 1. - 18. juni 2023 Torsdager: kl. 15.00 - 18.00 Lørdager / søndager: Kl. 12.00 – 16.00 Utover dette kan utstillingen sees som vindusutstilling frem til 30. juni 2023 Kontaktinformasjon: Nina Havn telefon 948 67 303 ninahavn1@gmail.com eller Oslo Prosjektrom telefon 993 22 597 osloprosjektrom@osloprosjektrom.no Platous gate 18 0190 Oslo

Monday, May 08, 2023

«RE CONSTRUCTIONS» MAI 2023 Jan-Erik Beck Erle SaxegaardJoel Correia

Utstillingen «Re Constructions» har kommet til ved invitasjon fra daglig leder av Prosjektrom Oslo - Eva Fagerli Sæthren. Hun har blant annet utdanning fra Mølla Kunstskole i Moss, hvor jeg hadde henne som student. Jeg fant det derfor naturlig å invitere Joel Correia og Erle Saxegaard. De to har i stor grad samme utdanning (Einar Granum Kunstskole m.m og master fra Kunstakademiet i Oslo) Som deres lærer og kollega på Einar Granum har jeg lært dem at kjenne som dedikerte og ærlige kunstnere. De er i full gang med å etablere seg i kunstmiljøet og jeg føler meg trygg og beæret ved deres deltagelse. Utstillingens tittel spiller på vår felles interesse for å skape rom for opplevelse av kroppens og tingenes minne. En radbrekket stige, en tilsynelatende dysfunksjonell springbukk og en søyle av etterlatte betongelementer taler ett direkte språk til vår kropp og dernest vårt intellekt. I installasjonen av utstillingen legger vi dette til grunn, for ett møte oss imellom.. og med publikum. Velkommen til åpning torsdag 11.5.23 kl 19.00 Utstillingen står til 28.5.23 Åpningstider: torsdag 15-19 lørdag og søndag 12-17
JAN-ERIK L. BECK (f. 1959 i København) bor og jobber i Moss. Beck har sin utdannelse fra E. Granum (1980-82) og Kunstakademiet i Trondheim (1984-88) Beck arbeider hovedsakelig kontekstuelt og stedsspesifikt med skulptur og installasjon. Sammen med blant andre Guttorm Nordø og Hans Martin Øien drev Beck kunstnergruppen Gruppe X, som opererte både på og utenfor den etablerte kunstscenen. Han har stilt ut og drevet sine prosjekter rundt om i landet og har utført en rekke utsmykkinger på Østlandet og i Trøndelag. Beck har blitt tildelt diverse stipend og legater og er bl. a innkjøpt til Oslo Kommunes Kunstsamling, Norsk Kulturråd m fl.
Bio Erle Saxegaard (f.1991 Skien) jobber hovedsakelig med skulptur og installasjon og benytter seg ofte av en tverrfaglig praksis, der det sentrale er kroppens bevegelse i møte med skulpturer i relasjonelle, deltagende prosjekter. Hun er utdannet med master fra Kunstakademiet i Oslo (2020) og er ansatt ved Einar Granum Kunstfagskole der hun underviser i blant annet skulptur og modellering. Tidligere har hun stilt ut på blant annet Kunstners Hus, Nitja Senter For Samtidskunst, Østlandsutstilling Vandrestaven Udstillingspunkt, Hvitsten Salong og Telemark Kunstsenter. I 2022 arrangerte og kuraterte hun i samarbeid med Aksel Ree vandreutstillingen Bygd til By.
Joel Arantes Correia (1978) er en portugisisk kunstner som bor og arbeider i Oslo. Han har både sin BFA og MFA fra Kunsthøgskolen i Oslo og har også studert ved Einar Granum Kunstfagskole. Som kunstner har Correia vært med på en rekke gruppeutstillinger hos blant annet Billedhoggerforeningen, NITJA, Trafo Kunsthall, Kunsthall Oslo og Center for International Sculpture i Sintra i Portugal. I 2023 holdt han solo-utstillingen I Galleri Ask (Horten). Som skulptør er han kanskje mest kjent for sitt arbeid med monumentale strukturer i stål og sement hvor han utforsker minner i sammenheng med arkitektoniske strukturer som er forlatte og i forfall.

Thursday, April 06, 2023

We Are Many - Johan Söderström

14.- 27. april Åpent: Torsdag 14-18 Lørdag-Søndag 12-16 Åpning fredag 14 april kl 18-20
Utstillingen viser 9 malerier lagd gjennom deltakende kunstprosjekter med ungdomskoleelever fra Bråte, Aursmoen og Bjørkelangen skole i samarbeid med Den Kulturelle Skolesekken og Aurskog-Høland Kunstforening. Prosjektet er en utforskning av hvordan kollektive estetiske uttrykk kan oppstå der deltakerne agerer individuelt men også responderer på hverandre. Maleriene viser avtrykk av steiner. I de nesten tilfeldige mønstrene kan imidlertid ulike grupperinger og former skjelnes. Steinen er en helt utskiftbar og ordinær gjenstand som finnes overalt. Men de kan også være en metafor for folkelig kamp og protest. Det er det nærmeste tilgjengelige våpenet for de maktesløse.
Johan Söderström arbeider med material- og prosessbasert maleri. Arbeidene hans er laget med vanlig sparkel i eikepaneler etter en spesiell egenutviklet teknikk. Han er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og har en relativt omfattende utstillingsvirksomhet på både store og mindre arenaer i Norge og Sverige. Arbeidene hans ingår i private og offentlige skandinaviske samlinger, og han har utført flere kunstneriske utsmykkingsoppdrag. Johan Söderström bor og arbeider i Oslo, og er representert ved Buer Gallery. www.jodsoderstrom.com

Tuesday, February 07, 2023

DOGE/HOGS (Espen Henningsen og David Stenmarck) viser et nytt Prosjekt i Oslo Prosjektrom i februar 2023




Velkommen til åpning av utstillingen 10. februar 2023 kl 18-22

Utstillingen står til 26. februar 2023


Åpningstider:  Lørdager og søndager kl 12-16


DOGE/HOGS eksperimenterer, utforsker og maler abstrakt på alle slags flater.  I denne utstillingen stiller de ut nye verk som lages spesielt til denne utstillingen - som vil bestå av både veggmaleri, skulptur, relieffer og papirverk som en del av arbeidsprosessen.







Espen Henningsen er utdannet ved Statens Kunstakademi (2003-2006). Han har blant annet deltatt på Høstutstillingen tre ganger (2006 -2008) og på “Lights On” ved Astrup Fearnley (2008). I tillegg har han utført en rekke utsmykkinger, hatt flere separatutstillinger og jobbet på enn rekke andre prosjekter både alene og sammen med andre kunstnere.


David Stenmarck ble uteksaminert fra University of South Australia (2004) David har etter dette fortsatt med å kombinere visuell kommunikasjon og illustrasjon i ulike prosjekter,  egne arbeider,  som fotograf, illustratør,  arbeid med musikkvideoer,  i store prosjekter - alene og sammen med andre kunstnere.






Monday, January 02, 2023

"Andre tider - andre steder" med Mariano Pignatiello Maleri og tegning 6 – 29.1.2023




Velkommen til vernissage fredag 6.1.23 kl 19.00 – 21.00.  


De fleste malerier og tegninger Mariano Pignatiello (1978) viser i denne utstillingen er laget i Oslo om vinteren. 

Som en kontrast til det fargesterke uttrykket i verkene spiller fargen sort en viktig rolle. 

Kunstneren har arbeidet med temaene døden, grusomhet og melankoli. Tidligere var det å bruke sort i billedkunsten ansett som forbudt. Kunstneren Veronese sa at «sort dreper farger». Å bruke sort var for ham en «grusom handling». 

PIgnatiello har i denne utstillingen utforsket temaer som umotiverte grusomme handlinger og døden - spesielt selve øyeblikket hvor døden inntreffer. Kunstneren forsøker å gi en billedmessig representasjon av nostalgien vi alle føler når vi innser at alt har en slutt. Når vinteren over og lyset kommer kan vi lettere se det som befinner seg i skyggen.

Utstillingen er kuratert av Kamilla Freyr.

 

Mariano Pignatiello er født i Buenos Aires, Argentina og har siden 2003 bodd og arbeidet i Norge, og har sin kunstfaglige utdanning fra Argentina i perioden 1990-1997. Han har hatt en rekke separatutstillinger og har deltatt på ulike gruppeutstillinger både i Argentina og Norge, og deltok blant annet på Høstutstillingen i 2006.


Åpningstider:

Torsdager: kl 15-19.
Lørdager og søndager: kl 12-18

Siste utstillingsdag: 29.1.2023

Utstillingen kan I hele perioden sees som vindusutstilling  

Ved ønske om privat visning utover åpningstidene ta kontakt med Oslo Prosjektrom


Oslo Prosjektrom

Platous gate 18 

0190 Oslo

Tlf 99322597