Monday, September 09, 2024

Ögonhåla, Orbit med Johan Andrén 14-29 september 2024

Vernissage 13 september 2024 kl 19-22

I utstillingen «Ögonhåla, Orbit» med Johan Andrén (1991, Sverige) viser kunstneren analogt eksperimentelt fotografi og filmlooper med 16mm film, i en romlig installasjon som utforsker astronomi, menneskelige relasjoner, og det overvåkende blikket.”

     Johan Andrén  2024

"... Han hade stängda ögon, hans trötta ansiktsdrag framhävdes av ljuset från sidan som en topografi, och den delen av ansiktet som var längst från fönstret föll i skugga. Jag förstod aldrig om han sov eller inte, men han verkade inåtvänd och liksom upptagen. Ibland såg han långsamt upp med smala ögon, genom fönstret och ut på det passerande landskapet någonstans mellan stan och flygplatsen. Han tittade ut som för att kolla var han var, men utan att verka tvivla på att han var på rätt väg, som en gammal himlakropp i sin vana och uråldriga omloppsbana."

Johan Andrén er kunstner og fotograf basert i Oslo. Han har studert fotografi ved Kunstakademin Valand i Gøteborg og billedkunst ved Kunstakademiet i Oslo. og har blant annet stilt ut på Kunstnernes Hus i Oslo, Galleri Format i Malmø og 3e Våningen i Gøteborg.

Andréns praksis dreier seg i hovedsak om installasjoner av bildemateriale, og han arbeider også aktivt med selvpublisering. Andrén var med på å starte og drive NEJD, et kunstkollektiv og kunstnerdrevet galleri i Gøteborg.

Åpningstider:

14-29 september 2024, torsdag kl 15-19  lørdag og søndag kl 12-16                           

Visning utover disse tidene, ta kontakt med kunstneren for nærmere avtale.                                                                                                      

Kontaktinformasjon:

Johan Andrén: mail@johanandren.se   tlf : +47 40 09 36 98  www.johanandren.se

Oslo Prosjektrom:   tlf  +47 99 32 25 97  eva.fagerli.saethren@gmail.com   www.osloprosjektrom.blogspot.com